אגסים צלויים
אגסים צלויים – ישראל אהרוני
תתפלאו, אבל היתה התלבטות אם לשבץ את המתכון הזה בפרק הקינוחים או דווקא בפרק המנות הראשונות. באותה מידה שהאגסים הצלויים נועדו לגלידה טובה, הם ישדרגו כל סלט ירוק שמתובל בויניגרט מתקתק. במקרה כזה, כדאי להוסיף לסלט גם פיסות גבינה כחולה או גבינת עיזים בשלה.
6 מנות
6 אגסים לא קלופים, חצויים לאורכם
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס יין אדום יבש
מיץ מלימון אחד
30 גרם (3 כפות) חמאה רכה
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מערבבים את הסוכר, היין, מיץ הלימון והחמאה ומניחים בתבנית חסינת חום שטוחה.
מניחים את חצאי האגסים עם הצד החתוך כלפי מטה.
צולים את האגסים בתנור כ-20 דקות. הופכים את האגסים בתבנית וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהאגסים רכים אך עדיין נגיסים.
אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
למתכון המלא ולמתכונים נוספים - לחצו כאן !
