הוספה להזמנה קבועה
פתח הזמנה קבועה חדשה
כניסת לקוחות רשומים

גפילטע פיש/קציצות דגים

גפילטע פיש/קציצות דגים

מצרכים:

1 דג קרפיון במשקל  1.25 ק"ג

2 בצלים בינוניים

1 פרוסת לחם לבן שרויה וסחוטה היטב

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם

1/2 כפית מלח

2 כפיות סוכר  (או פחות לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור

 

לציר הדגים :

1 גזר גדול קלוף וחתוך לפרוסות

2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

 1/2 כפית פלפל שחור

1/2  2 כוסות מים

2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1.       מנקים היטב את הדג, פורסים ומסלקים את העור והאדרות. טוחנים את בשר הדג (אפשר לבקש בחנות הדגים להכין לכם את הדג טחון או לקנות במרכולים את הדג טחון ומוכן).

 

2.       יחד עם פרוסת הלחם והבצל ומניחים בקערה  רחבה. מוסיפים את הביצים ופירורי הלחם.מתבלים במלח,בסוכר ובפלפל שחור. בוחשים לקבלת עיסה אחידה.

 

3.       בידיים רטובות צרים מן העיסה קציצות מאורכות.מכינים ציר דגים ומבשלים בו את הקציצות.
בפסח- מחליפים את הלחם ופירורי הלחם ב-3-4 כפות קמח מצה.

 

4.       להכנת ציר הדגים – יוצקים את המים לסיר רחב. מוסיפים את פרוסות הגזר והבצל ומבשלים כ- 15 דקות מוסיפים את התבלינים והסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כשעה וחצי.

 

5.       מצננים ומסדרים את קציצות הדגים על צלחת הגשה מעטרים כל קציצה בפרוסות גזר. מגישים לצד הדגים את החזרת –חריין.

למתכון המלא ולמתכונים נוספים - לחצו כאן !


מוצרים
*****
פרטים נוספים

בצל יבש

6.10 ₪ לק"ג
*****
פרטים נוספים

לחם לבן פרוס אנג'ל 750 גרם

מותג: אנג'ל
7.90 ₪ ליח'
1.01 ש"ח ל100 גרם
*****
פרטים נוספים

ביצים גדולות לארג 12 יח

מותג: רמי לוי
11.40 ₪ ליח'
0.95 ש"ח ליחי
*****
פרטים נוספים

מלח שולחן דק סלית 1 ק"ג בג"ץ

מותג: סלית
1.50 ₪ ליח'
0.15 ש"ח ל100 גרם
*****
פרטים נוספים

גזר ארוז

4.00 ₪ לק"ג
1.20 קג' ליח' בממוצע