אוזני המן במילוי תמרים
מצרכים:
מצרכים לבצק פריך-שקדים:
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה
210 גרם (כוס וחצי) קמח
100 גרם (כוס) שקדים טחונים
חלמון
1 כפית תמצית וניל
למילוי:
250 גרם תמרים מגולענים בוואקום (חצי חבילה)
100 גרם (2 כפות גדושות) ריבת תות
מיץ מחצי לימון
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם (כוס) אגוזי מלך שבורים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה
210 גרם (כוס וחצי) קמח
100 גרם (כוס) שקדים טחונים
חלמון
1 כפית תמצית וניל
למילוי:
250 גרם תמרים מגולענים בוואקום (חצי חבילה)
100 גרם (2 כפות גדושות) ריבת תות
מיץ מחצי לימון
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם (כוס) אגוזי מלך שבורים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
חותכים את החמאה לקוביות בגודל 1*1 ס"מ ושמים במעבד מזון או בקערת המיקסר עם וו גיטרה
מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים ואבקת סוכר ומערבלים עד שנוצרים פירורים גסים
מוסיפים את החלמון ותמצית הוניל, וממשיכים לעבד רק עד שנוצר כדור בצק (כדי לשמור על פריכיות הבצק)
מניחים את הבצק על ניילון נצמד, מועכים לצורת "פיתה", עוטפים היטב ומקררים כשעה במקרר.
מכינים את המילוי:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את מרכיבי המילוי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים בצד עד לשימוש.
הרכבת אזני המן:
מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומניחים בצד.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה (ניתן גם על משטח מקומח מעט) לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
מניחים על כל עיגול כפית גדושה מהמילוי ומקפלים לצורת אוזן המן. מניחים את אזני ההמן על נייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ האחד מהשני, ומעבירים את התבניות לקירור במקרר של 15 דקות.
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-13 דקות עד הזהבה. מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
אזני המן נשמרות עד 5 ימים בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר.
חותכים את החמאה לקוביות בגודל 1*1 ס"מ ושמים במעבד מזון או בקערת המיקסר עם וו גיטרה
מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים ואבקת סוכר ומערבלים עד שנוצרים פירורים גסים
מוסיפים את החלמון ותמצית הוניל, וממשיכים לעבד רק עד שנוצר כדור בצק (כדי לשמור על פריכיות הבצק)
מניחים את הבצק על ניילון נצמד, מועכים לצורת "פיתה", עוטפים היטב ומקררים כשעה במקרר.
מכינים את המילוי:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את מרכיבי המילוי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים בצד עד לשימוש.
הרכבת אזני המן:
מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומניחים בצד.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה (ניתן גם על משטח מקומח מעט) לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
מניחים על כל עיגול כפית גדושה מהמילוי ומקפלים לצורת אוזן המן. מניחים את אזני ההמן על נייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ האחד מהשני, ומעבירים את התבניות לקירור במקרר של 15 דקות.
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-13 דקות עד הזהבה. מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
אזני המן נשמרות עד 5 ימים בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר.

מוצרים
*****
*****
*****
*****
*****
*****